GoldenEye Ransomware loveste Romania si face dezastru in Ucraina

GoldenEye Ransomware loveste Romania si face dezastru in Ucraina

Romania se confrunta pentru a doua oara cu un atac cibernetic GoldenEye Ransomware care reuseste sa cripteze datele persoanelor afectate iar mai apoi acesta solicita o recompensa pentru recuperare. Activitatea Ucrainei este astazi la pamant deoarece aceasta a fost lovita de cel mai mare atac cibernetic Ransomware din istorie !

Serviciul Roman de Informatii a confirmat acest atac cibernetic GoldenEye sustinand ca Ucraina si zonele din jurul ei sunt cele mai afectate si ca in Romania nu s-ar fi infiltrat inca.

GoldenEye
Goldeneye Encryption Computer Email Trojan Virus

Cateva sfaturi pentru protejarea datelor !

– Faceți copii ale datelor de importanță strategică pentru a evita pierderea acestora.

– Actualizați în regim de urgență sistemul de operare la cea mai recentă versiune.

– Actualizați toate programele de pe calculator și evitați să folosiți software perimat.

– Folosiți o soluție de securitate performantă și actualizată la zi.

Noua varianta de Ransomware a facut deja victime in mai multe țari la nivel global, printre care Romania, Ucraina si Rusia.

Aceasta versiune imbunatatita a de Ransomware nu mai dai voie utilizatorilor sa foloseasca dispozitivul virusat. Virusul pune stapanire deplina asupra dispozitivului si ii este deblocat doar atunci cand achita recompensa de 300 de dolati dupa cum spune compania Bitdefender.

Vulnerabilitatile pe care acest Ransomware imbunatatit se bazeaza sunt cele din atacul trecut. Pentru a va proteja datele este bine sa faceti o copie de siguranta si sa va cumparati un antivirus.

 

Inspirat de pe: realitatea.net

 

 

Catalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *