Cod galben peste Romania. Aerul Saharian loveste Sudul tarii

Cod galben peste Romania. Aerul Saharian loveste Sudul tarii

Din data de 28 iunie se anunta valuri de caldura ce pun stapanire treptat pe intreaga tara iar de joi intra in vigoare un COD PORTOCALIU !

Joi este ziua in care temperaturile ating un prag critic si anume 40 grade in Sudul tarii (Dolj,Olt,Teleorman,Caras-Severin,Mehedinti) unde caldura va fi foarte greu de suportat.

COD GALBEN

Incepand de miercuri 28 iunie in Banat,Crisana,Oltenia,Muntenia si Transilvania, caldura incepe sa se extinda iar dinsconfortul termin va fi accentuat.

Marti 27 iunie vor fi intervale cu averse torentiale,descarcari electrice,intensificari ale vantului insa pe scurta durata.

COD GALBEN

Aveti grija deoarece joi,29 iunie, acest val Saharian se va intensifica si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 35-37 grade pe timpul zile iar noaptea peste 20 de grade.

COD PORTOCALIU

In judetele mai sus mentionate temperaturile maxime for fi intre 38-40 grade iar pe arii restranse depasesc 41 grade si va exista un disconfort termic deosebit.

Aversele vor aparea doar in zonele montane si in N-V tarii, vor fi averse  torentiale,cu descarcari electrice,vijelii si grindina.

 

Inspirat de pe: Realitatea.net

 

Catalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *